top of page

Bastanis

Bastanis zet met haar hoogrendement luidsprekers met unieke breedband- en kabeltechnologie de referentie.

Een andere benadering

 

Als u ooit heeft geluisterd naar historische professionele bioscoopluidsprekers uit de eerste decennia van de 20e eeuw, zult u merken dat deze luidsprekers een superieure transiënt respons, microdetail en maximale dynamiek bieden in vergelijking met gewone moderne hifi-luidsprekers. De oude meesters van deze tijd konden niet aarden op bestaande ontwerpen. In de tijd voor de Tweede Wereldoorlog was er een hevige concurrentiestrijd om het technologisch leiderschap tussen de continenten. Er werden grote investeringen gedaan in de wetenschap, waardoor het ontwerpen van luidsprekers in een stroomversnelling kwam.

Het zijn deze luidsprekers die aan de basis hebben gestaan van het ontwerp van de Bastanis luidsprekers.  Door gebruik te maken van de inzichten en mogelijkheden van vandaag, en door uitgebreid onderzoek van de oude Masters ontwerpen, heeft Bastanis nieuwe ontwerpen gemaakt van absolute topkwaliteit die kleiner van formaat zijn en daarmee geschikt voor moderne huiskamers.

 

Alle Bastanis luidsprekerontwerpen volgen daarom een paar ontwerp principes:

  • Hoogst mogelijke efficiëntie.

  • Breedband drivers zonder crossover.

  • Vereenvoudigde ontwerpen, gereduceerd tot het maximum.

  • Vermindering van vervormingen - zelfs de dynamische niet-lineariteiten - tot een minimum.

Van belang hierbij is dat alle parameters zijn geoptimaliseerd en niet slechts een paar.


Het centrale deel van alle Bastanis luidspreker-ontwerpen zijn de breedband drivers die altijd crossover-loos zijn. Als een driver zich goed gedraagt met een goede zelf- roll-off is er geen noodzaak om crossover-onderdelen te gebruiken voor correctie. Crossover-onderdelen vertonen energieopslag effecten en zelfs de beste en duurste onderdelen kunnen de geluidskwaliteit alleen maar verslechteren en nooit de kwaliteit van het signaal verhogen.


De drivers van Bastanis luidsprekers hebben alle een groot diameter. Deze drivers produceren een zeer natuurlijk middengebied zonder "straaleffecten". Drivers met een groot diameter hoeven niet veel te bewegen voor zelfs zeer hoge spl- output en zo blijft het geluid ontspannen. Door de hoge efficiëntie van de drivers is de transiënt respons superieur.

Door de hoge efficiëntie, de dynamische headroom tezamen met de crossover-less directe koppeling naar de versterkers worden ook de fijnste details, zelfs bij de laagste luisterniveaus, goed weergegeven. Hiermee komt de muziek "tot leven" komen en de luisterervaring is op maximaal intens niveau.

De Bastanis luidsprekers zijn ontworpen om het maximum te halen uit wat technisch mogelijk is zonder enig marketing compromis. Er zijn ervaren klanten die al lang gewend waren aan het gewone "kopen en verkopen" van stereocomponenten en luidsprekers. Sommigen van hen hebben veel geld geïnvesteerd en waren nooit tevreden voordat ze de Bastanis-luidsprekerlijn ontdekten. De meeste klanten houden hun Bastanis luidsprekers voor een zeer lange tijd en zoeken niet meer naar andere luidsprekers.

loader,gif

Klik voor voor meer informatie over Bastanis op onderstaande knop.

bottom of page