top of page

Merason

Mera-Son, een Uniek-Geluid. Met de naam onderstreept Merason de claim van zijn producten dat ze zich inzetten voor KlangQ.

Niedal Audio Lab AG is het bedrijf achter het merk Merason. Niedal Audio Lab AG is in 2013 door de sympathieke Zwitser Dr. Daniel Frauchiger opgericht met als doel het ontwikkelen en produceren van digitale en analoge producten met de best mogelijke klank. Alle apparaten worden met de grootst mogelijke zorg met de hand gemaakt in Worb, Zwitserland, en voor levering uitvoerig getest.

Het huidige assortiment is bescheiden in omvang en bestaat uit de Frerot en de Merason DAC 1. Digitaal naar analoog converters die opvallen door hun muzikaliteit. De natuurlijke, neutrale klank, de ruimtelijke weergave en het buitengewoon hoge detailniveau worden herhaaldelijk genoemd door klanten en testers. Zelfs fans van vinyl en analoge tape zijn onder de indruk van de mogelijkheden van digitale technologie.

In 2010 ging Daniel Frauchiger op zoek naar een digitaal analoog converter die voldeed aan zijn verwachtingen van "audiofiel geluid" - hij is een overtuigd fan van analoog platen- en bandgeluid. Anderzijds mag de investering voor een dergelijk toestel niet in de tienduizenden lopen. Na zelf te hebben geëxperimenteerd met materiaal met hoge resolutie en een studio D/A-omzetter, kwam hij uiteindelijk terecht bij een zelfbouw kit uit Hong Kong, die hij in twee jaar samen met de leverancier verder ontwikkelde. Het resultaat in 2013 was een echt Zwitsers product: de Purson DAC-1 van het speciaal daarvoor opgerichte Dafraud GmbH.

Lees hier een interview met Daniel Frauchiger.

Niedal_Modul_1_edited.jpg

"Free the music“ – DAC-Module van Niedal Audio Lab AG (foto: F. Visarius)

bottom of page